Planá
město Planá

Tisková zpráva  1

Příměstský tábor v Plané si děti užily

V termínu od pondělí 13. července do pátku 17. července pořádal odbor kultury v Plané dětský divadelní a tvůrčí příměstský tábor. Děti ve věku od čtyř do sedmi let se s lektorkou Gábinou Berkovou scházely každý den v 8:30 hodin a loučily se v 16:30 hodin odpoledne.

Gabriela Berková

Lektorka dětského příměstského tábora paní Gabriela Berková je absolventka DAMU, katedry alternativního a loutkového divadla. V minulosti účinkovala např. v Divadle Ypsilon, Naivním divadlem Liberec nebo divadle Minor. V současné době je členka souboru Divadla Spejbla a Hurvínka v Praze. V Plané vede několik let divadelní soubor Kosáci.

Trpaslíci

Na příměstském táboře se setkaly děti, které si rády hrají, zpívají, tancují a mají rády divadlo. Hned na začátku se vžily do role trpaslíků, kteří se spolu skamarádili při různých skupinových aktivitách a společných hrách.

Sněhurka a sedm trpaslíků

Na páteční odpoledne připravila lektorka společně s dětmi vystoupení inspirované pohádkou Sněhurka a sedm trpaslíků, které děti zahrály před svými rodiči, prarodiči i sourozenci, kteří se sešli v opravdu hojném počtu. Bylo to krásné završení společného týdne nejen pro děti, a jejich blízké, ale i pro nás na odboru kultury.

Mgr. Petra Tomášková,

vedoucí Odboru kultury Města Planá